Carmen Carrera, Real Housewives of Miami’ye Trans Temsilini Taşıyor

24 Temmuz 2025 MagazinStar

Carmen Carrera, Real Housewives of Miami’ye Trans Temsilini Taşıyor

RuPaul’s Drag Race ile tanınan trans model Carmen Carrera, The Real Housewives of Miami dizisinin yedinci sezonunda sürpriz bir şekilde ekranlara geri döndü. LGBTQ+ topluluğu için önemli bir figür olan Carrera, dizinin son bölümünde Kiki Barth’ın arkadaşı olarak izleyicilerin karşısına çıktı.

Geçtiğimiz Ekim ayında 2024 Ulusal LGBTQ+ Görev Gücü Galası’nda gerçekleşen çekimlerde, Carrera, Barth ile birlikte etkinliğe katıldı ve dizinin bazı oyuncularıyla tanıştı. Kameralar karşısında en dikkat çeken anlardan biri ise, dizinin ilk açık LGBTQ+ ev hanımı olan Julia Lemigova ile yaptığı sohbetti. Lemigova, Carrera’nın modellik kariyerine dair sorular yöneltirken, Victoria’s Secret defilesine katılıp katılmadığını sordu.

Carrera’nın cevabı oldukça çarpıcıydı:

“Neredeyse katılıyordum. Yaklaşık 10 yıl önce insanlar benim defilede yürümem için bir imza kampanyası başlattı. 50.000’den fazla imza toplandı. Ama izin vermediler. ‘Translara izin yok’ dediler.”

2013 yılında başlayan bu kampanya büyük destek toplasa da, Victoria’s Secret yönetimi kampanyaya kulak asmadı. Ancak zamanla değişim yaşandı ve 2024’te Alex Consani ile Valentina Sampaio, defilede yürüyen ilk trans modeller olarak tarihe geçti.

Carrera, bu gelişmelerin önemine dikkat çekerek şunları söyledi:

“İşte bu yüzden bu tür etkinliklerde yer alıyoruz. Görünürlük, temsil ve değişim için.”

Barth ise itiraf sahnesinde Carrera hakkında şunları dile getirdi:

“Bazı insanlar onu Drag Race’ten tanıyor olabilir ama ben onu modellik dünyasından tanıyorum. Harika bir arkadaş ve onu bu grupta görmek beni çok mutlu etti.”

Carrera’nın dizideki kalıcı rolü hakkında henüz net bir bilgi yok. Daha önce bazı etkinliklerde oyuncu kadrosuyla sıkça görüntülenen Carrera’nın diziye tam zamanlı katılacağı konuşuluyordu ancak resmi kadro açıklamasında adı geçmedi. Şu ana kadar sadece “misafir arkadaş” olarak listeleniyor.

Carmen Carrera, 2011 yılında Drag Race’in üçüncü sezonunda yarışmış ve program tarihindeki ilk açık trans kadın yarışmacılardan biri olmuştu. Daha sonra yarışma programını, “shemale” gibi transfobik ifadeleri kullanması nedeniyle eleştirerek, trans hakları için daha kapsayıcı bir dilin savunucusu olmuştu.

Carrera’nın RHOM’daki görünürlüğü, reality TV dünyasında trans temsilin genişlemesi adına önemli bir adım olarak görülüyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir