Roma’da Rekor Katılımlı Pride Yürüyüşü: 36 Derece Sıcakta Bir Milyon Kişi Sokaklardaydı

16 Haziran 2025 MagazinStar

Roma’da Rekor Katılımlı Pride Yürüyüşü: 36 Derece Sıcakta Bir Milyon Kişi Sokaklardaydı

İtalya’nın başkenti Roma, yılın ilk büyük sıcak hava dalgasına rağmen gökkuşağı renkleriyle renklendi. Cumartesi günü düzenlenen Roma Pride yürüyüşüne yüzbinlerce kişi katıldı. Etkinlik, 36 dereceyi bulan sıcaklık altında gerçekleşti ve organizatörlere göre katılım sayısı bir milyonu buldu.

Bu yıl 31’incisi düzenlenen Pride yürüyüşü, “Fuorilegge” (Türkçesiyle “Yasa Dışı” veya “Yasanın Dışında”) temasıyla gerçekleştirildi. Bu tema, İtalya’da LGBTİ+ bireylere yönelik devam eden ayrımcılığa dikkat çekmek amacıyla seçildi.

Şehir merkezindeki tarihi noktalar, örneğin Kolezyum ve antik Caracalla Hamamları, rengârenk kıyafetleriyle dans eden kalabalıkla dolup taştı. 40’tan fazla süslenmiş araç korteje eşlik etti.

Yürüyüşte yalnızca LGBTİ+ hakları değil, aynı zamanda siyasi mesajlar da öne çıktı. Filistin yanlısı ve Putin karşıtı pankartlar dikkat çekerken, birçok siyasi parti temsilcisi ile Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri de etkinlikte yer aldı.

Roma Pride, sıcak havaya rağmen coşkulu atmosferi ve güçlü mesajlarıyla bir kez daha hem İtalya’da hem de dünyada ses getirdi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir