#Burçlar

Aslan Burcu Özellikleri

Aslan Burcu (23 Temmuz – 23 Ağustos)

Aslan burcu, kendini yarattıklarında bulur ve bu, onların en belirgin özelliklerinden biridir.

Olumlu Özellikler: Aslanlar, kendine güvenen ve enerjik olmaları ile bilinirler. İlham verici, yaratıcı, güçlü bir etkileme gücüne sahip, artistik, güvenilir ve koruyucudurlar.

Olumsuz Özellikler: Aslanlar, sert ve fazla despot olabilirler. Pohpohlanmaya dayanamayan, sürekli ilgi merkezi olmak isteyen, küstah, diktatör gibi, abartılı ve egoist olabilirler.

Yönetici Gezegeni ve Elementi: Aslan burcunun yönetici gezegeni Güneş’tir, ayrıca Ateş elementine aittir ve Sabit niteliğindedir.

Mitolojisi: Aslan figürü tarih boyunca kahramanlık ve krallık sembolü olarak değerlendirilmiştir. Araplar ona Esad, Hintliler Asleha derler. Eski Mısır’da kral Necepso dünyanın yaratıldığı sırada Güneş’in Denebola yıldızıyla birlikte doğduğundan söz eder. Yunan ve Roma mitolojilerinde Herkül Nemean aslanı ile savaşır. Aslan aynı zamanda Romalılarda gücün sembolü olmuştur.

Vücutta Karşı Geldiği Bölge: Kalp, omurga

Rengi, Metali ve Taşı: Güneş renkleri, turuncu, altın metal ve rubi taşı Aslan burcunu temsil eder.

İlişkilerindeki Eğilimler: Aslanlar, ilişkilerinde sağlamlık isterler ve dikkatin sürekli üstünde olmasından hoşlanırlar. Kimi zaman gururlu, kimi zaman neşeyle dolu bir çocuk gibidirler. Son derece verici ve koruyucudurlar ancak otoritesinin sorgulanmasından hoşlanmazlar. Oyuncu ve hayatı seven ve bunu yansıtan bir karakterleri vardır.

Avantajları: Aslanlar, güçlü ve mağrurdurlar ve çok iyi bir koruyucudurlar. İlişkisinde karşısındaki kişiyi yüceltmeyi severler. Bu yüzden cömerttirler. Sürekli ve sağlam ilişkilerden hoşlanırlar. Hiçbir konuda aceleden hoşlanmazlar. İlham veren, neşe ve enerji katan bir yönleri vardır. Güçlü bir dost olabilirler.

Zayıflıkları: Kendi merkezli düşünmelerinden dolayı, kimi zaman ezici davranabilirler. Alışkanlıklarına fazla bağlı olmaları muhafazakârlık getirebilir. Aşırı gururları kibire dönüşerek yıkıcı olabilir. Zevklerinde abartıya kaçmaları yüzünden kızdırıldıklarında kabalaşabilirler. Her şeyi kişilik çatışmasına dönüştürebilirler.

Kişisel çekicilikleri ve karizmaları onları çekim merkezi haline dönüştürür. Yaşama sevinçleri ve kendilerine güvenleri ile başkalarına da heves ve coşku getirirler. İnandırıcı ve tutkulu karakterde büyük düşünce sahibidirler. Bu nedenle ilişkilerinde şımartılmak, gösterdikleri ilgi kadarını geri almak isterler. Eğer bu ilgiyi göremezler sıkılırlar ve tatmin olamayabilirler. Zayıf bir partneri tercih etmezler, eğer bu yönde bir partner söz konusu ise onlara ezici davranabilirler. Bu bakımdan Aslanlar ilişkilerinde güçlü ve parlak egolarını kontrol etmek zorundadırlar ve bunu başarmaları hiç de kolay olmayabilir.

Aslan, eril ve kendine yeten, kendine son derece güven duyan, yaratıcı bir burçtur. Bununla birlikte, bu güçlü dış görünüşün altında güvensizlik ortaya çıkabilir. Pohpohlanmak ihtiyacı önemli bir problem yaratabilir.

Aslan burcu bireylerinin ilişkilerinde ego problemleri yaşama eğilimleri, onları belirli ilişkilere tutsak edebilir. Bu durum, onların kendileri için sağlıklı olmayan bu beraberliklerden kolayca kurtulamamalarına neden olabilir.

Bir ilişkide merkezde olmayı tercih ederler. Romantik hayaller kurmayı ve şaşaaya eğilimleri fazladır. Aşk ve keyif için para harcamaktan hoşlanırlar.

Aslan burcu kadınının yaklaşımı:

Aslan burcu kadını, üzerine dikkat çekmeyi bilen ve kendine güvenen bir bireydir. Bu yüzden ona yaklaşırken kendinizi zayıf göstermemelisiniz. Zira zayıf karakterlerden hoşlanmazlar. Aslan burcu kadınının doğal bir liderlik vasfı vardır ve ilişkilerinde kendisini asla ezdirmeyecektir.

Parlak, lüks ve güzel olan şeyler dikkatini hemen çeker. Genel olarak kendine bakmayı ve vücuduna önem vermeyi sever. İlişkilerinde güven ve kararlılık arar. O da direksiyonda olmayı tercih eder ve kendi haklarını sonuna kadar savunur. Aslan burcu kadınından yumuşak başlı olmayı beklememek gerekir. Ancak fazla güç düşkünü ise, bu ilişkilerinde problemler yaratabilir.

Güçlü Aslan burcu kadınlarının evlenmeleri her zaman biraz daha zordur. Hem güçlü bir partnere çekilirler ama aynı zamanda kendilerini ezdirmeyeceklerdir. Eğer astrolojik haritalarında Güneş ve Mars arasında kare ya da karşıt gibi sert bir açı varsa, bu eşleri ile çekişme içinde olacaklarını gösterir.

Venüs gezegeni İkizler ve Aslan’da olanlar ilişkilerinde çok daha dışadönük ve maceracı olabilirler. Bu Aslan burcu kadını sosyal yaşamdan ve zenginliklerini göstermekten hoşlanır. Venüs eğer Yengeç ya da Başak’taysa, daha ılımlı, daha yumuşak başlı ve muhafazakar değerlere yakın bir tavır içinde olacaklardır. Eğer haritalarında su elementi eksikliği söz konusuysa, bu uzun süreli ilişkileri sürdürememeye neden olabilir. Bu kadınlar çok daha maskulen özellikler yansıtabilirler.

Aslan burcu kadını anne olarak cömert, çocuğundan çok şey bekleyen, onu gözeten ve kollayan özellikler gösterir. Ancak çocuklarına karşı fazla baskıcı olma eğilimleri de olabilir.

Aslan burcu erkeğinin yaklaşımı:

Aslan burcu erkeği, kendine güvenen havasıyla ve dik duruşuyla genellikle çekici bir yapıya sahiptir. Yönetici tarafları fazlasıyla gelişmiştir ancak aşırı durumlarda fazlasıyla buyurgan ve ataerkil özelliklere de sahip olabilir.

Sevgisinde cömerttir, eşine karşı şımartıcı davranacaktır. Bu erkeğin zevkleri de gelişmiştir ve güzel yaşamdan, keyifli bir hayattan yanadır. Sabit bir burç olduğu için ilişkilerinde genel olarak sadıktır ancak haritasında Ay Güneş’le uyumsuz ve Mars sert açılar altındaysa daha maceraperest olabilir.

Aslan burcu erkeği duygularını ketlemez ve açık bir tutum sergiler. Ancak kişilik çatışmalarına kolayca girebilir. Eğer gururu incinirse çok sert tepkiler verebilir. Genel olarak öfkesi hızlı yükselir ancak ardından gönül alıcı hareket edecek ve kolayca affedebilecektir. Aslan burcu erkeği büyük değişikliklerden hoşlanmaz ve karşısındaki kişiden de kararlılık bekler. Bu yüzden onun oldukça muhafazakâr olduğunu da söyleyebiliriz.

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir