#Burçlar #Genel

Yengeç Burcu Özellikleri

Yengeç Burcu (22 Haziran – 22 Temmuz)

Yengeç burcu, duygusal derinlikleri ve hassasiyetleri ile tanınır. Kendilerini hissettiklerinde bulurlar ve bu, onların en belirgin özelliklerinden biridir.

Olumlu Özellikler: Yengeçler, koruyucu ve hassas doğaları ile bilinirler. Besleyici ve büyütücü bir rol üstlenirler, derin duygulara sahiptirler ve güçlü bir annelik duygusu gösterirler. Fedakâr ve sezgisel olmaları, başkalarının ihtiyaçlarına karşı duyarlı olmalarını sağlar.

Olumsuz Özellikler: Yengeçler, duygusal konularda takıntılı olabilirler. Huzursuzluk, hızlı değişim ve endişe, yersiz korkular ve aşırı boğucu olma eğilimleri vardır.

Yönetici Gezegeni ve Elementi: Yengeç burcunun yönetici gezegeni Ay’dır, ayrıca Su elementine aittir ve Öncü niteliğindedir.

Mitolojisi: Yengeç burcunun sembolü tarih boyunca değişmiştir. Babilliler, MÖ 4000-2000 yılları arasında onu kaplumbağa olarak tanımlamışlardı. Eski Kalde düşünürleri bu burcu insanın kapısı olarak tanımlarlar. Yunan ve Roma mitolojilerinde Yengeç, Hera tarafından gökyüzüne çıkarılır.

Vücutta Karşı Geldiği Bölge: Göğüsler, yemek borusu ve mide

Rengi, Metali ve Taşı: Gümüşi gri ve mavi tonları, gümüş metal ve inci taşı Yengeç burcunu temsil eder.

İlişkilerindeki Eğilimler: Yengeçler, ilişkilerinde güven ararlar ve hassas bir tutum sergilerler. Aşırı kırılgan olabilirler ve duygusal açıdan yakın oldukları kişiyle kendilerini güven içinde hissetmek isterler. Bir eve, yuvaya bağlı olmak ve kendilerine kökler ve aile yaratmak, ilişkilerinde önemli bir rol oynar.

Avantajları: Yengeçler, çocuk gibi yumuşak, duygusal açıdan besleyici ve beslenen, sentimental bir yapıya sahiptirler. Nostaljik duygularla hareket ederler ve sevdiklerini çok korurlar. Son derece koruyucudurlar ve bu özellikleri ile ilişkilerinde uzun vadeli bir ilişki ararlar.

Zayıflıkları: Duygusal alışkanlıklarına aşırı bağlı olmaları bazı sorunlara yol açabilir. Olumsuz durumlarda, duygusal hayatlarında endişe ile kıvranabilirler ve duygusal şantaj uygulayarak kendilerini kurban rolüne sokabilirler.

Yengeç burcu, dışarıya karşı sert bir görünüm sergilese de, hassas ve koruyucu bir doğaya sahiptir. Zaman içinde derin duygularını nasıl ifade edeceklerini öğrenirler. Bir aşık olarak güven ve sadakat ararlar. Eğer birisi güvenlerini sarsmışsa, büyük yaralar alabilirler ve bu duygularını hemen silemezler. Yengeç, şiirsel ve romantik bir burçtur.

Yengeçler, ilişkilerinde sezgilerine sık sık başvururlar. Hislerine fazlasıyla güvenirler ancak ilk adımı atmakta çoğunlukla çekingendirler. Hassasiyetleri nedeniyle, baskı altında kendi içlerine çekilip kolayca küsebilirler. Ancak duygusal durumlarda son derece şiddetli patlamalar da gösterebilirler. Kendilerini koruma güdüleri aşırı biçimde gelişmiştir. Yengeçlerin ilişkilerinde daha objektif olmaya ihtiyaçları vardır. Sübjektif yapıları nedeniyle yanlış anlamalara yol açıp, sonradan bunun acısını çekebilirler. Yengeç dişil bir burçtur. Bu nedenle kadın ya da erkek Yengeç’ler ilişkilerinde koruyucu bir anne rolünü de alabilirler. Sıcak bir yuva ve aile yaratmak onlar için son derece önemlidir.

Ancak çoğu zaman irrasyonel düşünceleri ve alınganlıkları ile anlaşılması hiç de kolay olmayan bir burçtur. Duygusal açıdan hassas olmaları nedeniyle, ancak ciddi, ağırbaşlı ve daha dengeli partnerlere yönelirler. Yengeç koruyucu olduğu gibi fazlasıyla sahip olmacı hatta kıskanç bir partner de olacaktır.

Yengeç Kadınının Yaklaşımı:

Yengeç kadını, genellikle iki kategoriye ayrılır. Birincisi, “anne” gibi olanlar; sürekli koruyan, kollayan ve kendini ilişkilerine adayanlar. İkincisi ise son derece hassas, çocuksu olan ve duygusal açıdan kolay heyecanlanan tipler. Bu iki tip genellikle birbiri içine geçmiş olabilir.

Yengeç, en dişil burçtur ve ev, aile, gelenek konularında tutucu bir tavır sergileyebilir. Bu nedenle, ilişkilerinde korunmayı, güven duymayı ve aşırı bağlılığı talep eder. Hassas yapısıyla, ilişkilerinde derinlik arar ve kendini gizli yollardan ifade etmeye çalışır. Genellikle daha edilgen bir karakterdedir ancak harekete geçmek istediğinde gizliliğe önem verir. Bir ev kurmak, aile bağlarını güçlendirmek konusunda son derece yeteneklidirler. Sessiz olduklarına kanmamalısınız. Onlarda hiç beklenmedik bir beceriklilik ve en ince ayrıntılarına kadar olayları analiz eden bir yön de vardır.

İlişkilerinde eşlerini çocukları gibi görebilirler. Bu nedenle, ilişkilerinde bağımlılık önemli bir duruma yol açar. Eğer Yengeç kadını kendini duygularına kaptırırsa, ilişkilerinde fazla yorucu olabilir ve karşısındakinin özgürlük ihtiyacını görmekte zorlanabilir.

Son derece yaratıcıdırlar. Geniş hayal güçleri ve zengin bir duyarlılıkları vardır. Sanatta, romanda, hassasiyet gerektiren konularda başarı onlar için zor değildir ancak kabuğundan çıkmaları için daha fazla cesarete ihtiyaçları olacaktır. Yengeç kadınları halkla ilişkiler, danışmanlar ya da terapistler olarak öne çıkabilirler.

Haritalarında Venüs İkizler ya da Aslan burcundaysa daha dışa dönük ve güven sahibidirler. Ancak Venüs Boğa, Yengeç ya da Başak burcundaysa, daha hassas, koruyucu ve ilişkilerinde anne tutumuna daha yakın davranış sergileyebilirler.

Yengeç Erkeğinin Yaklaşımı:

Yengeç erkeği, özellikle çocukluk döneminde annesinin ve yetiştiği aile ortamının büyük oranda etkisinde gibidir. Bu erkek, ailevi değerlere önem veren, koruyucu ve duygusal açıdan diğer erkeklere göre daha karmaşık görünebilir. Anneleri ile güçlü bağları olmaları, onların kadın ruhunu daha iyi anlamalarında yetenekli kılar.

Duygusal ilişkilerinde koruyucu olmak isterler ancak çoğu zaman eş yerine güçlü bir annenin kanatları altında kalma isteği onları fazlasıyla çocuksu kılabilir. Böyle durumlarda ilişkilerde karmaşa ve kendine güven duyamama önemli huzursuzluklara da yol açabilir.

Kibar karakterdedirler ve duyarlı olmaları onları sevilen ve sempati duyulan bir baba yapabilir. İş hayatında hayal gücünü dışa vurabilecek işlere yönelmeleri ve toplumun ihtiyaçlarını kolayca sezebilecekleri alanlarda çalışmaları son derece faydalı olacaktır.

Aşk hayatında ise aşırı karmaşık olmaları, devamlı değişen duygusal yapıları yüzünden onları dengeleyebilecek eşlere ihtiyaçları vardır.

Leave a comment

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir